Dakwerk

dakwerk is onze specialiteit. Er zijn niet veel gespecialiseerde dakbedekkingbedrijven meer in Den Helder.


De afgelopen 40 jaar heeft Oostindiër zich voor het grootste deel toegelegd op het dakwerk. In de begin jaren werd er nog warm geplakt met mastiek. Warm plakken houdt in dat het mastiek eerst in een ketel wordt opgewarmd tot het
vloeibaar is en daarna over het dak wordt uitgegoten. Tegelijkertijd werd de dakbedekking over het mastiek uitgerold. Daar mastiek te milieubelastend werd is bitumen hiervoor in de plaats gekomen. Deze werkwijze is in de loop der jaren vervangen door het dakdekken met de gasbrander. Warmplakken doen wij alleen nog als iemand hier specifiek om vraagt. Wij gebruiken één merk dakbedekking: ‘Nebiprofa’.

Het is mogelijk om uw dak gelijktijdig te isoleren. Het isoleren zorgt ervoor dat ‘s winters de warmte in uw huis blijft en zomers lekker koel. Het isoleren van uw dak levert u een lagere energienota op, waardoor de investering snel terugverdiend wordt, nog afgezien van verhoogt comfort. Alvorens de dakbedekking op uw dak gebrand wordt, komt er een isolatielaag op het dakhout. Het grote voordeel hiervan is dat het dakhout niet stikt. Het komt regelmatig voor dat mensen hun dak van binnenuit isoleren, waardoor het hout stikt en gaat rotten.


Als blijkt dat het dakhout of de boeidelen aan vervanging toe zijn, dan vernieuwen wij deze ook.

En als u op uw dak een dakterras wil realiseren, dan hebben wij voor u verschillende soorten dakterrastegels in ons assortiment.


Voor meer informatie, ga naar de pagina ‘contact/link’ en bezoek de website van Nebiprofa.