Historie

In november 1963 nam Adriaan Oostindiër op 23 jarige leeftijd loodgieterbedrijf Koorn uit Den Helder over. Loodgieterbedrijf Oostindiër was opgericht. Deze overname betrof in feite alleen de inboedel. De heer Koorn was niet meer actief en had dus ook geen klanten meer.

Vóórdat Adriaan zijn eigen loodgieterbedrijf begon, was hij in dienst bij andere loodgieters en werkte voornamelijk in de nieuwbouw. Vanaf het moment dat Adriaan zelfstandig ondernemer werd, bestonden de werkzaamheden uit nieuwbouw, dak- en zinkwerk en ook diverse werkzaamheden voor overheidsinstellingen, waaronder: vliegveld De Kooy, diverse scholengemeenschappen en Fort Erfprins. Dit werk deed hij tot in de tachtigerjaren. In die tijd had hij meestal 2 tot 4 werknemers in dienst. Zijn werkplaats had hij in de Visstraat te Den Helder.

De tachtigerjaren waren magere jaren. Het werk in de nieuwbouw liep terug en de werkzaamheden bij de overheidsinstellingen werden aangescherpt. Adriaan besloot in het renovatiewerk te gaan, zowel bij particulieren als bedrijven. Het werk bestond grotendeels uit dak- en zinkwerkzaamheden. Hij had nog één werknemer in dienst, Jan Bisschop. Hij is werkzaam bij ons bedrijf sinds 1979 tot aan zijn pensioen in 2011.

In 1979 heeft Adriaan het voormalige garagebedrijf Noordermeer aan de Nieuwstraat te Den Helder gekocht en ingericht als werkplaats. In 2006 zijn wij verhuisd naar de Bedrijfsweg 6A op het industrieterrein De Torp in Den Helder.

Marco, geboren in 1974, kwam als kleine jongen al snel in de werkplaats van zijn vader om hem ‘te helpen’. Hij wist al vroeg wat hij wilde worden: ‘installateur’. In 1995 slaagde hij dan ook voor zijn MTS-diploma installatietechniek. Het laatste studiejaar heeft hij veel ervaring opgedaan tijdens het stagelopen bij zowel grote als kleine installatiebedrijven. Gelijk na zijn studie kwam hij in dienst van zijn vader. Na de komst van Marco werden de werkzaamheden meer uitgebreid, zoals sanitair en centrale verwarming.

Eind 1998 besloot Adriaan te stoppen, waarop per 1 januari 1999 Marco samen met zijn echtgenote Ilse het bedrijf overnamen. Er kwam een kleine wijziging in de naam, ‘loodgieterbedrijf’ is ‘installatiebedrijf’ geworden.
Besloten werd om de voormalige smeerkuil in de werkplaats te verbouwen tot kantoor. Voorheen was er een klein kantoortje achter in de werkplaats, maar met Ilse fulltime in de zaak was het geen overbodige luxe het kantoor aan de voorkant van het bedrijf te maken. 

Bij de overname van de zaak is Jan in dienst gebleven. Maar sinds juni 2011 geniet hij van een verdient pensioen.

We runnen de zaak nu met zijn 2-en. We gaan samen naar de klant en doen samen de alle werkzaamheden.